Fuksivastaavan syysterveiset

Arvoisa lukija,

Syksy on päässyt yllättämään jo monet henkilöt, mukaan lukien allekirjoittaneen. Koulunalusta on vähän reilu kuukausi ja se kulunut silmänräpäyksessä, ja vastoin Einsteinin suhteellisuusteoriaa, aika ei ole hidastunut, vaikka valonnopeutta ollaan lähestytty.

Minne tämä aika sitten on kadonnut? Jätän syvemmät pohdiskelut muille tieteenaloille, ja tarjoan ratkaisua. Tämä johtuu niistä innokkaista uusista fukseista, joita eivät ole opinnot lannistaneet. Taas elokuun lopussa saimme kampukselle seuraksi uuden ikäpolven, keitä voimme opastaa teekkariuden saloihin ja verkostoitumisen tärkeyteen.

Allekirjoittanut on tarkkaillut tiukalla silmällä fukseja, ja näiden käyttäytymistä. Heti fuksiviikolla totesin heidän olevan yllättävän aktiivisia. Tutoreiden kanssa jaksettiin painaa aamusta aamuyöhön ja seuraavana päivänä ei ollut uupumisen merkkejä havaittavissa. Itseäni yllätti tämä toiminta, sillä itse en jaksaisi, mutta ikää alkaa toisaalta olla. Lisäksi uudet fuksit tuntuvat aikaisempaa sosiaalisemmilta. Fuksit eivät istuneet tuppisuina illanvietoissa, vaan keskustelivat luontevasti muiden kanssa, verrattuna aikaisempiin vuosiin, jolloin keskustelu on ollut jäykkää ja kiusallista. Alammeko nähdä tässä sosiaalisen median vaikutusta? Kenties, en kommentoi asiaa tarkemmin.

Kuten yllä todettua, fuksit ovat aktiivisia. Luennoilla istutaan loppuun asti ja harkoissa käydään ahkerasti, joskus jopa tapahtumien sijasta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö fuksit osallistuisivat tapahtumiin. Tapahtumat täyttyvät nopeasti ja fuksit ovat innokkaita kokemaan kaiken, mitä yliopistolla on heille tarjota. Esimerkiksi pian järjestettävät fuksisitsit tulivat lähes täyteen ensimmäisen tunnin aikana, saavutus mitä ei ole hetkeen nähty.

Iso kiitos kuuluu kuitenkin Tutoreille, näille jaloille sieluille, jotka uhraavat omaa aikaansa ja opastavat fukseja isoissa sekä pienissä ongelmissa. Tutoreilla on suuri vaikutus fukseihin, sillä he ovat fuksien ensimmäinen linkki yliopisto elämään. Fukseille tämä siirtymä uuteen elämään ja ympäristöön on haastava, ja tutorit ovat mielestäni tarjonneet pehmeän laskun todellisuuteen heille. Onnekseni sain avukseni tänä vuonna aktiivisia tutoreita, jotka välittävät vikisemättä käskyni ja neuvoni fukseille.

Mutta menneisyyttä on turha märehtiä liikaa, maailma kuitenkin liikkuu jatkuvasti eteenpäin. Fukseilla on vielä paljon edessään, ja tämä reilu kuukausi on vasta lämmittelyä. Edessä on vielä muun muassa haalariprojektin läpivienti, muutamat fuksisitsit, XQ:a, bileitä, ja jossain vaiheessa jokin Wappukin tulossa. Joten pidetäänhän mieli kirkkaana, nesteytys kunnossa ja lippu korkealla, ja suunnataan kohti edessä olevia haasteita rennon reippaasti!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite ei näy muille