Terveiset kevään ESTIEM tapahtumista

PCR Coordination Meeting 28.1-1.2.

Tammikuun lopulla kiltamme oli iloksemme mukana järjestämässä ESTIEMIN Public Relations komitean neljän päivän yhteistyökokousta, joka järjestettiin tänä vuonna Tampereella. Osallistujia ympäri Eurooppaa oli kymmenisen kunta. Kokouksen tarkoituksena oli ESTIEMIN toiminnan kehittäminen tiedotus- ja suhdetoiminnan kautta. Osallistujien päiväohjelma koostui virallisista osuuksista, joissa käytiin läpi muun muassa ESTIEMin logon ja järjestön imagon kehittämistä. Vierailijoillamme oli koko ajan käytössään Kampusklubi, jossa varsinainen työskentely tapahtui. Tehokkaan päiväohjelman lisäksi tiedossa oli ESTIEM matkoille tyypilliseen tapaan hauskaa oheistoimintaa

Man@gerin ja Indecsin järjestämänä.

Vieraamme saapuivat Tampereelle maanantaina, jolloin ohjelmassa oli majoittuminen hostien luokse Hervannan ympäristöön. Illalla ahkerat vapaaehtoiset tapahtuman järjestämisessä mukana olleet kiltalaiset kokkasivat vieraille makaronilaatikkoa kielikeskuksen keittiössä, jonka jälkeen vuorossa oli kampuskierros.

Seuraavana päivänä vierailijoiden virallisen osuuden jälkeen vuorossa oli elämyksellinen kaupunkikierros Tampereen keskustassa. Vierailijoille esiteltiin ratikkatyömaata, alkavaa Hämeensillan remonttia, hyytävän kylmää koskea ja muita keskustan nähtävyyksiä. Pyynikin näköalatornin munkeille olisi ollut mukava piipahtaa, mutta kylmyyden vuoksi voiton vei Torni hotellin kattobaari Moron kuohuva juoma ja upeat näköalat. Ilta jatkui kansainvälisen illan merkeissä vauhdikkaasti eri maiden tarjoamien nesteiden muodossa.

Seuraavana ja samalla viimeisenä kokonaisena päivänä edellisen illan hulvattoman meiningin jälkeen vuorossa oli tutustumista talvisiin urheilulajeihin, kuten lumijalkapalloon, jonka jälkeen vierailijamme pääsivät tutustumaan saunakulttuuriin, avantouintiin ja kauniiseen Suomen luontoon Suolijärven saunalla. Iloksemme saunassa oli käynyt aikaisemmin avantouimareita, joten emme joutuneet itse kaivertamaan avantoa järveen. Saunalla tarjolla oli makkaraa ja muuta pientä syömistä.

Kaiken kaikkiaan PRC kokous oli erittäin onnistunut tapahtuma, josta vierailijamme nauttivat todella paljon. Mieleenpainuvin kokemus taisi olla Moro kattobaariin vierailu, josta näköalat Tampereen yli ovat todella hienot. Kaikki järjestämässä olleet kiltalaiset sekä Man@gerin, että Indecsin puolesta olivat tapahtuman jälkeen uupuneita, mutta tyytyväisiä. ESTIEMin tapahtuvat ovat aina äärimmäisen hauskoja ja opettavaisia, sillä osallistujat ovat saman henkisiä ja yhteistä puhuttavaa ja tekemistä keksitään varmasti. Tapahtuman järjestämiseen osallistui todella paljon vapaaehtoisia, joka varmasti osaltaan auttoi vierailun onnistumisessa.

TIMES Semifinal Tampereella 7.-9.2.

PRC CoM:in päättymisestä ehti vierähtää vain viikko, kun saimme jälleen Tampereelle ESTIEM-vieraita. Kyseessä oli Euroopan laajuisen TIMES-casekilpailun semifinaali, joka järjestettiin yhteistyössä Helsingin Local Groupin kanssa. Semifinaaliin saapui oman yliopistonsa karsinnat

voittaneita joukkueita Ruotsista, Saksasta, Venäjältä, Unkarista sekä Oulusta. Semifinaali koostui kahdesta case-päivästä, joista ensimmäinen järjestettiin Aalto-yliopistossa.

Osallistujat saapuivat Tampereelle keskiviikkona 7.2. ja torstaina vuorossa oli toinen case-päivä. Casen ratkontaan oli varattu nelisen tuntia aikaa, ja intensiivisen ratkonnan jälkeen kukin joukkue esitteli ratkaisunsa tuomaristolle 15 minuutin presentaatiossa. Oli hienoa nähdä, miten yksityiskohtaisia ratkaisuita ja varmoja esityksiä joukkueet olivat saaneet kasaan niinkin lyhyessä ajassa; kilpailun taso oli kova. Kun kaikki tiimit olivat esittäneet ratkaisunsa, case purettiin osiin tapahtuman pääsponsorin, Accenture Strategyn johdolla ja kullekin joukkueelle annettiin palautetta.

Illalla ravintola Astorissa järjestettiin Gala Dinner, ja voittajien julistus oli vuorossa heti illallisen alussa. Molempien case-päivien pisteet oli laskettu yhteen, ja voittajaksi selviytyi Darmstadtin tiimi Saksasta. Ilta jatkui kepeissä tunnelmissa hyvän ruuan ja kiitospuheenvuorojen parissa. Jatkoille siirryttiin Vitsikisan päätösbileisiin Bricksiin, jossa osallistujat pääsivät näkemään tamperelaista opiskelijakulttuuria.

Casen ratkonnan lisäksi osallistujille järjestettiin tapahtuman aikana muutakin ohjelmaa. Hatanpään soutupaviljongilla saunottiin ja pelailtiin. Palju oli eksoottinen kokemus monelle ulkomaalaiselle, ja rohkeimmat uskaltautuivat myös pulahtamaan avantoon. Kaupunkikierroksella osallistujat taas pääsivät ihastelemaan talvista Tamperetta Pyynikin näkötornista ja munkit ja kaakao maistuivat. Muutama osallistuja jäi vielä varsinaisen tapahtuman jälkeen Tampereelle MM-Kyykkään. Menestys peleissä jäi heikohkoksi, mutta kokemus oli vieraille ainutlaatuinen ja hauskaa oli!

Erityiskiitos tapahtuman järjestämisen puolesta kuuluu tapahtuman mahdollistaneelle sponsorille Accenture Strategylle. Yhteistyö sujui saumattomasti, ja tuomaristosta löytyikin TIMES-kokemusta niin Accenture Strategyn, kuin myös tuotantotalouden ja tietojohtamisen laboratorion puolelta.

Voittajajoukkue jatkaa kilpailua finaaliin, joka järjestetään Wienissä maaliskuun lopussa, ja jossa koko TIMESin voittajat lopulta kruunataan arvokkaalla ”IEM Students of the Year” -tittelillä. Jännityksellä jäämme odottamaan, miten Darmstadtin tiimille käy!

Kevätterveisin,

Eveliina Sihvonen, Kv-vastaava

Katri Tuunanen, Viestintävastaava

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite ei näy muille