Orientaatioviikon täynnä riemua ja rientoja!

 

Lukuvuosi alkoi jälleen tutustuttamalla uusia opiskelijoita kampuksen syövereihin ja teekkariuden saloihin. Joka vuosi varmasti hehkutetaan sitä, miten aktiivisia ja upeita fuksit ovat, mutta tänä vuonna tehtiin historiaa, kun varaslähtöön saapui yli kolmekymmentä (!!!!) fuksia. Määrä on aivan järkyttävän hieno, sillä se on yli puolet meillä aloittaneista fukseista. Fuksit ovatkin jatkaneet aktiivisuuttaan niin killan tapahtumissa, kuin fuksien keskinäisessäkin toiminnassa. Suuri kiitos tästä menee varmasti upealle ja uhkealle tutor-porukallemme, joka on koulinut fukseista aktiivisia, kiinnostuneita ja motivoituneita teekkarin alkuja! Fuksiviikon, tai orientaatioviikon, on siis pakko olla sujunut hyvin, iso kiitos tästä mahtaville tutoreillemme!

Fuksiviikko starttasi siis perinteiseen tapaan varaslänteihdöllä kampuksen etunurtsilla, missä lähes kaikkien muidenkin kiltojen uudet opiskelijat kokoontuivat. Varaslähtöön oli perinteiseen tapaan tilattu hieno ja aurinkoinen keli, mutta sitäkin aurinkoisemmaksi tapahtuman teki seura! Etunurtsin suorastaan valtasi suuri joukko nuoria ja iloisia opiskelijoita, jotka vuorotellen tulivat kysymään Man@gerin harmaissa olevilta vanhemmilta tieteenharjoittajilta, ”onko täällä niitä tietojohtajia?”. Illan aikana pääsimme kertomaan keitä olemme, mistä tulemme, sekä kyselemään toisiltamme mieltämme kiertäviä asioita.

Maanantaina fuksit toivotettiin ensin tervetulleeksi yleisessä tervetuliaistilaisuudessa  Festiassa, minkä jälkeen he pääsivät nauttimaan virallisesta avajaistilaisuudesta skumpan kera Tuotantotalouden ja Tietojohtamisen laboratorion avajaistilaisuudessa. Tilaisuudessa päästiin todistamaan yhtä fuksivuoden jännittävimmistä hetkistä, tutor-ryhmien jakoa! Ryhmäjaosta fuksit suuntasivat tuoreiden ryhmiensä kanssa tutustumaan toisiinsa tarkemmin, sekä suunnittelemaan koulusuunnistuksen sisääntuloaan. Illan aikana saimme nähdä upeita esityksiä! Koulusuunnistuksen jälkeen tutorit ohjasivat fuksit pelaamaan biljardia Peyton placeen. Peytonissa verkostoitumista jatkettiin iloisissa merkeissä.

Tiistaina fukseilla oli vuorossa koko viikon tapaan infoja ja toisiinsa tutustumista. Tiistain kuitenkin kruunasivat grilli-ilta Wäinölän grillikatoksilla, sekä The Ekat bileet keskustassa. Grilli-iltaan kuului TEKin tarjoamaa makkaraa, omia eväitä, tutustumista fuksien, tutorien, fuksitiimin ja myöhemmin illalla vanhempienkin tieteenharjoittajien kesken. Tutustumaan päästiin muun muassa perinteisesti ”Arvaa kuka?” pelin avulla. TEK oli läsnä illassa makkaroiden lisäksi muutenkin, sillä fukseille pidettiin illan ohessa kattava TEK info. Illalla The Ekoissa bileissä fuksit pääsit pitämään reilusti hauskaa muiden koulumme fuksien kanssa.

Keskiviikkona fukseille esiteltiin uudenkarhean kielikeskuksemme toimintaa, sekä Unipolisportin tarjoamia liikuntavaihtoehtoja. Tämän jälkeen fuksit pääsivät kokeilemaan perinteisiä teekkarien urheilulajeja, eli kyykkää ja kumipelausISOa. Myöhemmin iltapäivällä fuksit saivat kuulla koulumme tärkeimmistä edarivaaleista, sekä Estiemistä. Infojen jälkeen iltaa vietettiin kielikeskuksen tiloissa lautapelejä pelaten ja pikkusuolaisia napostellen.

Torstaina fuksit olivat koko päivän aivan täpinöissään, sillä olihan vuoro koko viikon huipennuksen, pubirundin! Tämä oli se päivä, mitä fuksit olivat odottaneet ja suunnitelleet koko viikon. He olivat suunnitelleet asujaan ja sisääntulojaan aina siitä asti, kun koulusuunnistus oltiin jätetty taakse. Pubirundin voittaja saisi mainetta ja kunniaa muiden fuksien keskuudessa niin pitkäksi aikaa, kuin yksikin heistä muistaa viikosta mitään. Rasteilla näkikin, että fuksit olivat tosissaan hakemassa voittoa, sillä esitykset, sisääntulot ja asut olivat kaikki viimeisen päälle mahtavia! Varaslähdöstä hieman viilentynyt viikko sai upean päätöksen, kun pubirundia helli aurinko. Ilta vietettiinkin todella lämpimissä tunnelmissa, sillä fukseista huomasi todella hyvin sen, kuinka he olivat tiivistyneet porukaksi. Tämä lämmitti koko fuksitiimiä ja tutorporukkaa, sillä fukseja vartenhan tätä hommaa on tehty ja fuksiviikkoa suunniteltu jo alkukesästä asti.

Pubirundin jälkeen perjantaina killassa järjestettiin rauhallinen leffapäivä, jonne kaikki olivat tervetulleita muistelemaan fuksiviikkoa ja kokoamaan irrallisia muistikuvia viimepäiviltä. Leffapäivässä oli koko fuksiviikon tapaan enemmän osallistujia kuin miesmuistiin! Hyvä fuksit!

Koulusuunnistuksen ja pubirundin voittajat julkistettiin ensimmäisen varsinaisen kouluviikon tiistaina avajaissaunalla, mitä voikin pitää fuksiviikon virallisempana päätöksenä. Ilta alkoi fuksien ja tutorien kesken kertomalla fukseille saunan käytänteistä, perinteistä ja tavoista, minkä jälkeen tarjolla oli perinteiseen tapaan Tapolan mustaa makkaraa. Pienen yhdessäolon jälkeen pääsivät vanhemmatkin tieteenharjoittajat sisään saunalle tutustumaan fukseihin ja näyttämään heille, miten teekkari saunoo!

Kaiken kaikkiaan viikko oli vauhdikas, hauska, ikimuistoisen-hieman-hämärän-peitossa-oleva, sekä mahtava! Tahdonkin Man@gerin fuksitiimin puolesta kiittää Indecsin fuksitiimiä, In@gerin tutoreita, sekä viimeisimpänä, mutta ei kliseisesti todellakaan vähäisimpänä, meidän aivan mahtavia fuksejamme, koska heille tämä kaikki on järjestetty ja he näyttivät, ettei työtä ole tehty turhaan. Kiitos ja anteeksi täältä fuksikapteenin suunnasta!

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite ei näy muille